Iwiński: Upili się władzą i robią co chcą, łamiąc konstytucję

- Formacja rządząca PiS i cała Zjednoczona Prawica), która jest upojona tym wynikiem i uważa, wykorzystując zręcznie dobrą koniunkturę gospodarczą oraz wsparcie Kościoła, że wszystko można naruszając konstytucję w drodze zwykłych ustaw – ocenił Tadeusz Iwiński w rozmowie z Natemat.pl.

- Podobnie prezydent Duda(od którego odciął się własny promotor z UJ) to czynił i czyni, podpisując wspomniane ustawy. Nie "przykryje" tego żadne referendum konsultacyjne (ten termin nie istnieje zresztą w naszym prawie) – stwierdził polityk SLD. - A zupełnym paradoksem jest to, iż głowa państwa łamiąca ustawę zasadniczą prze do jej zmiany zupełnie po omacku – podsumował Iwiński.